Brain Balance Instituut

Opleiden voor de toekomst, duurzaam en verantwoord.

Bij Brain Balance Instituut streven we niet alleen naar educatieve uitmuntendheid, maar ook naar een verantwoorde en duurzame manier van ondernemen. We begrijpen dat elke organisatie een rol speelt in het vormgeven van een betere, meer duurzame wereld en wij proberen daar ook op onze manier ons steentje aan bij te dragen.

Planten van bomen voor iedere opleidings
deelnemer

Planten van bomen voor iedere opleidingsdeelnemer

We begrijpen dat duurzaamheid verder gaat dan alleen ons eigen gedrag en het gebruik van gerecycled papier. Daarom planten we voor elke deelnemer aan een van onze opleidingen een boom. Dit doen we in samenwerking met de non-profit organisatie Trees For All, die zich richt op herbebossing en het tegengaan van klimaatverandering. Op deze manier draagt elke student bij aan een groenere wereld.
 
Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is geen keuze meer; het is een noodzaak. Bij Brain Balance Instituut zetten we ons dagelijks in voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige opleidingen, terwijl we tegelijkertijd streven naar een duurzame en sociale manier van ondernemen. We zijn er trots op dat we onze studenten niet alleen voorbereiden op hun toekomst, maar ook bijdragen aan een betere wereld voor ons allemaal.

Vegan lunches tijdens de opleidingen

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is waar we in geloven. Daarom bieden we bij alle opleidingen veganistische lunches aan. Deze maaltijden zijn niet alleen gezond en voedzaam, maar ze dragen ook bij aan een lagere CO2-voetafdruk. We werken samen met lokale leveranciers om verse, biologische en seizoensgebonden producten aan te bieden. Onze topkok Thirza heeft een achtergrond in kruidengeneeskunde en zet deze dan ook in om voor jou de lekkerste lunches te bereiden.

We begrijpen dat elke organisatie een rol speelt in het vormgeven van een betere, meer duurzame wereld en wij proberen daar ook op onze manier ons steentje aan bij te dragen.

We begrijpen dat elke organisatie een rol speelt in het vormgeven van een betere, meer duurzame wereld en wij proberen daar ook op onze manier ons steentje aan bij te dragen.

Biologische producten

Het gebruik van biologische producten stopt niet bij de lunch. Van thee tot de handzeep in de toiletten, alles is biologisch, duurzaam en bevat zo min mogelijk toxines. We zoeken continu naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk te verminderen en werken hierbij samen met partners die voor hetzelfde staan.

Maatschappelijk belang: Jongerenavonden

Maatschappelijk belang: Jongeren avonden

Educatie is een sleutelfactor voor sociale mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling. Helaas is er op scholen niet altijd voldoende aandacht voor mentale gezondheid en staat presteren vaak hoger op de ranking. Daarom organiseren we tweemaandelijks jongerenavonden waar we mentale gezondheid in deze leeftijdscategorie behandelen. Deze evenementen zijn gratis en staan open voor iedereen die wil deelnemen in de leeftijdscategorieën van 14 t/m 25 jaar.

Gerecycled papier

Papiergebruik is onvermijdelijk in een opleidingsomgeving. Echter, we zorgen ervoor dat al het papier dat we gebruiken, gerecycled is. Van hand-outs tot het papier in onze printers, alles is gemaakt van gerecycled materiaal. Ook stimuleren we digitaal werken waar mogelijk, om het papiergebruik te minimaliseren.