Brain Food

Door gezond te eten, verander je de biochemie in het brein en beïnvloed je de manier waarop je je voelt, denkt en gedraagt. Gezond eten gaat dus véél verder dan er vitaal uitzien. Je kunt jezelf en jouw interne processen aansturen met de voeding die je eet. En Brain Foods ondersteunen die processen op een positieve manier. 

Wat is gezonde voeding?

“Wat is gezonde voeding nu eigenlijk precies?” We begrijpen heel goed dat het antwoord op deze vraag steeds moeilijker te beantwoorden lijkt door de diverse theorieën over wat te eten en hoe te eten. Maar het antwoord is heel kort gezegd terug te vinden in de basis. Het gaat om de voedingsstoffen die jouw brein en lichaam nodig hebben om optimaal te functioneren. Met als gevolg dat jij je fysiek en mentaal fit voelt. En Brain Foods bevatten die benodigde voedingsstoffen.

Niet voor niets is Brain Food één van de zeven Brain Balance pijlers voor een gezond en gebalanceerd leven. Het is je brandstof. Het heeft invloed op alle processen in jouw lichaam die er vervolgens voor zorgen hoe jij je voelt en gedraagt. Of jij down of gelukkig bent en moe of energiek. Grote kans dat je dit ook weet. Maar waarom is gezonde voeding eten dan toch zo moeilijk? Waarschijnlijk heb je nog niet de juiste kennis over gezonde voeding en de precieze werking ervan. Of je bent nog op zoek naar de juiste tips en tools om gezonde voeding te integreren als nieuwe leefstijl in plaats een dieet.

Wil jij ook van gezond eten jouw nieuwe leefstijl maken en alle gezondheidsvoordelen van Brain Foods ervaren? Kom naar de tweedaagse training ‘Brain Food’ waar Marieke Kok je alles leert over voeding en je brein. Je leert niet alleen wat gezonde voeding is, maar ook hoe het allemaal precies werkt in je lichaam. Vanaf het moment dat het je mond in gaat tot het je lichaam weer verlaat. Want enkel als je begrijpt wat eten precies voor je lichaam doet (of tegen je als je er niet oplet), is het makkelijker andere keuzes te maken.

 

Boost

Brain Food

€ 299,-

 • 6 en 13 maart 2024
 • 10.00 – 17.00 uur
 • Theodoor Colenbranderhof 3,
  3059 Rotterdam
 • Krijg ons digitaal Brain Food Receptenboek cadeau
 • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
 • Incl. naslagwerk en certificaat
 • Deze training is geaccrediteerd door het KTNO (4 ECTS)

Marieke Kok

 

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, darmcoach, natuurvoedingskundige, Brain Balance Coach- en Trainer.

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Hoe zien de trainingsdagen eruit?

Marieke Kok, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, darmcoach, natuurvoedingskundige en Brain Balance coach, leert je twee dagen lang alles over Brain Foods. Je gaat deze twee dagen flink de diepte in. Naast de vele kennis die je krijgt, is er tijdens deze training ook veel ruimte voor vragen en interactie. Heb jij een specifieke hulpvraag? Stel hem vooral.

De training is opgebouwd door Charlotte Labee en Marieke Kok waarbij diverse therapeuten uit verschillende hoeken hun input hebben gegeven. Hierdoor heeft deze training een heel breed aanbod van informatie met onderwerpen die bij iedereen spelen. Een paar onderwerpen die terugkomen tijdens de training zijn bijvoorbeeld:

 • Voeding en het brein
 • Het spijsverteringstelsel
 • Stofwisseling
 • Voeding en stress
 • Gifstoffen in en op voeding
 • Koolhydraten, eiwitten en vetten
 • Micro- en macronutriënten
 • Intermittent fasting – wat is het en past het wel of niet bij jou
 • De werking van kruiden, ook wel kleine medicijnen

Wat deze training over voeding zo uniek maakt, is dat wij bij Brain Balance Instituut ook echt kijken naar de relatie tussen voeding en het brein. En daarmee jouw breingezondheid. Bovendien leggen we de relatie tussen Brain Food en de overige Brain Balance pijlers: breinkennis, stressmanagement, ontspanning, beweging, slaap en omgeving. Alles is immers met elkaar verbonden.

Na deze training ga je naar huis met nieuwe kennis en inzichten over voeding. Hiermee ben jij in staat om bewuste keuzes te maken en een nieuw, gezond eetpatroon te integreren in jouw leven. Ben jij er klaar voor om van Brain Foods jouw nieuwe leefstijl maken? Schrijf je dan snel in.

Ik stoei al jarenlang met wat gezondheidsklachten en daarvoor heb ik al veel onderzoeken gedaan. Helaas kwam er telkens ‘niks’ uit. Ik werd uiteindelijk aangeraden naar mijn leefstijl te kijken en daarbij te beginnen met voeding. Deze training over Brain Foods heeft mijn ogen geopend en heel veel kwartjes zijn gevallen en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor. Ik kom graag terug voor nog meer trainingen voor de andere onderwerpen van Brain Balance.

Odeth
Brain Food

Ik dacht altijd al gezond te eten en wilde wat meer informatie hebben, maar ik besef mij nu dat ik eigenlijk at met een ongezond intentie. Ik kom in mijn huidige eetpatroon heel veel benodigde voedingsstoffen tekort. Ik was altijd bezig met eten zodat ik zou afvallen. Maar nu realiseer ik mij dat voeding draait om het verzorgen van mijn brein en lichaam, zodat ik in alle gezondheid mijn leven kan leven. Dankjulliewel voor dit mooie inzicht. Ik ga vol enthousiasme aan de slag met Brain Foods!

Margot
Brain Food

Ja, deze training is zeker een aanrader als je d.m.v. voeding een gezonde leefstijl wilt creëren voor jezelf (en je gezin). Je krijgt in deze training alle kennis, oefeningen en tips die je nodig hebt. Maar daarna is het wel aan jezelf om in actie te komen natuurlijk.

Kasper
Brain Food

Er hangt een hele fijne energie bij jullie op locatie. Gelijk toen ik binnenkwam voelde ik mij op mijn gemak, terwijl ik vooraf heel zenuwachtig was. Er was ook een hele fijne sfeer in de groep. We konden ook voldoende vragen stellen. Hierdoor zijn ook wat persoonlijke verhalen gedeeld waarin ik mij kon herkennen. Heel fijn.

Ellen
Brain Food

Ik heb heel erg genoten van de afgelopen twee dagen. Ik heb het gevoel dat ik nu echt vanuit de basis aan de slag kan gaan met wat voor mij goed voelt. En ik heb zin om aan de slag te gaan met alle Brain Food tips van Marieke.

Tessa
Brain Food

Na mijn scheiding moest ik leren koken voor mijzelf en de kinderen. Ik kon wel gewoon de standaard gerechten maken, maar ik zou niet weten wat gezond eten was. Dus besloot ik om de training over Brain Food te volgen bij jullie. Het was wel heel veel stof, dus ik moet het thuis nog een keer goed doorlezen. Maar ik weet nu wel wat mijn gezin nodig heeft. Nu alleen nog een kookworkshop haha.

Albert
Brain Food

Ik heb al eerder een cursus gevolgd bij jullie over hormonen en je brein. Daar werd ook benoemd dat voeding en hormonen een rol spelen met elkaar. Hierdoor wilde ik deze cursus ook volgen. Ik raad deze cursus zeker aan anderen die ook meer willen weten over gezonde en natuurlijke voeding. Na deze training heb je zoveel kennis om gezond eten en alle voordelen ervan te krijgen. Plus je krijgt tijdens de cursus ook hele lekker Brain Foods te eten als lunch en een smoothie!

Gina
Brain Food

Marieke Kok is echt een geweldige trainster. Zoveel kennis die ze op een toegankelijke en ook grappige manier deelt. Bedankt voor de waardevolle kennis.

Tamara
Brain Food