Hoe probiotica je humeur kan verbeteren  

Leestijd 2 minuten
brain food

Onze darmen bestaan uit miljoenen bacteriën, die allemaal een functie voor ons vervullen. Bij een goede samenstelling van deze bacteriën bied je jouw darmen de juiste omgeving om goed te kunnen functioneren. Maar wanneer de darmbacteriën verstoord zijn, kun je hier ongemakken van ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een onrustig opgejaagd gevoel, vermoeidheid, huidklachten, een korter lontje en een geheugen wat je soms in de steek laat Maar zelf ook migraine, diarree en rugklachten. Het kunnen dus lichamelijke maar ook geestelijke klachten zijn die je eraan ondervindt. Daarnaast kunnen je hormonen, en ook wel neurotransmitters, enorm verstoord worden wanneer er een disbalans ontstaat in je darmen. Daardoor kan je je daadwerkelijk minder gelukkig voelen. Onze hersenen en darmen communiceren non stop met elkaar middels onze nervus vagus, de belangrijkste zenuw vanuit de hersenen naar ons microbioom. Zo wordt er steeds meer bekend over het prikkelbaar darmsyndroom (PDS), dat daarbij de communicatie tussen de darmen en hersenen verstoord is.  

Hoe houd je je darmen gezond en je hersenen gelukkig?  

Het is belangrijk dat je verschillende soorten gezonde darmbacteriën binnen krijgt, dit doe je door Brain Foods te eten, voeding met vezels en juiste voedingsstoffen dragen hieraan bij. Denk ook aan probiotische voeding en prebiotische voeding. Door goed op je voeding te letten zorg je ervoor dat je darmen in balans kunnen functioneren.  

 Probiotica voor gezonde darmen  

Voor je darmen is ondersteuning van buitenaf soms een cadeautje, zo kun je je darmen middels een probiotica kuur de juiste bacteriestammen toedienen waardoor er meer balans ontstaat. Maar let er wel op dat je de probiotica kuur samen neemt met een gezond Brain Food voedingspatroon. Dan heeft het het grootste effect op je darmgezondheid. Het heeft geen zin als je de hele dag door verkeerde bacteriën eet en dan ernaast het met een voedingssupplement wilt rechttrekken. 

 Dit vind ik een fijne probiotica kuur.