Nier27: oefening om je angstgevoelens te verminderen

Leestijd 2 minuten
relax – stress
oefening tegen angst en paniek Nier27

Angst en paniek zijn emoties die ons allemaal bekend zijn. In verschillende situaties kunnen ze je overvallen, je verlammen en jouw kwaliteit van leven aantasten. In dit artikel delen we een krachtige oefening tegen angst en paniek. De oefening is gericht op het stimuleren van Nier27.

Oefening tegen angst of paniek

Het eindpunt van je niermeridiaan bevindt zich onder je sleutelbeenderen. Door hier voorzichtig te kloppen worden je niermeridianen als het ware opgeschoond, waardoor gevoelens van angst makkelijker worden afgevoerd. Zodra je gevoelens van angst ervaart is dit een goede en simpele oefening die weinig tijd in beslag neemt. Patricia legt het je uit in onderstaande video.

  • Klop met je platte vingertoppen net onder je sleutelbeenderen.
  • Doe dit tenminste 1 minuut.
  • Doe de oefening dagelijks.
  • Na 28 dagen kun je verschil op dieper niveau ervaren.
  • Voel zelf aan hoe vaak je de oefening op een dag wilt doen.

Deze techniek vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude Chinese geneeskunde, waarbij het stimuleren van specifieke meridianen wordt ingezet voor je gezondheid en het behandelen van diverse aandoeningen.

Hoewel het misschien onbekend terrein is voor degenen die niet vertrouwd zijn met Traditionele Chinese Geneeskunde, heeft het werken met je meridianen steeds meer erkenning gekregen in het Westen als een waardevolle aanvulling op conventionele behandelmethoden voor angst, stress en andere psychische aandoeningen.

Wat is Nier27 precies?

De nier27 meridiaan is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, waarin het concept van energiebanen die door het lichaam stromen centraal staat.

De nier27 meridiaan loopt door het lichaam en is verbonden met je nierfunctie en je waterhuishouding. Deze meridiaan wordt ook wel de ‘Radiculaire Knoop van het Verzamelen van Adem’ genoemd, wat al aangeeft dat het een vitale rol speelt bij het reguleren van onze ademhaling en het verzamelen van energie. Het stimuleren van deze meridiaan kan op verschillende manieren worden ingezet om rust en balans te bevorderen, waaronder dus de oefening die wij hierboven delen.

Meer oefeningen voor ontspanning en rust  

Ben jij op zoek naar een manier om te ontspannen die bij jou past? Zoek dan niet verder. Na deze twee dagen weet jij welke methoden en meditatietechnieken bij jou passen om de gewenste ontspanning in jouw hoofd en lichaam te ervaren.

Leren mediteren in één weekend

In de tweedaagse training meditatie en ontspannen leer je in twee dagen de beste meditatietechnieken en oefeningen ter ontspanning en leer je meer over de achterliggende psychologie en filosofie. Je kunt deze meditatietechnieken perfect gebruiken voor jezelf of, als je als coach of zorgverlener werkt, doorgeven aan anderen.

Jij krijgt technieken aangereikt om:

  • rust te ervaren in hoofd en lichaam;
  • dichterbij je gevoel te komen;
  • je concentratie en focus te verbeteren;
  • je emoties te reguleren;
  • en nog veel meer (gezondheids-)voordelen te ervaren.

De diverse methoden en technieken die jij tijdens onze cursus Meditatie en ontspanning leert, zijn een verzameling van de jarenlange ervaring van Patricia Lie – van Dijk die o.a. 12 jaar lang lessen volgde bij Tibetaanse monniken, Franciscanen en Benedictijnen.

cursus mediteren