Vitamines, Mineralen & Supplementen

Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt.

Mineralen & vitamines

Ongeveer 4% van ons lichaam bestaat uit mineralen en spelen een cruciale rol in het reguleren van je interne processen. Ze komen voor in onze cellen, weefsels, enzymen en hormonen. Maar je lichaam kan deze mineralen niet zelf aanmaken, en is dus volledig afhankelijk van voeding die jij tot je neemt.

Vitamines kunnen we deels zelf aanmaken (denk maar eens aan vitamine D), en is deels afhankelijk van voeding (bijvoorbeeld vitamine B12). Vitamines spelen een essentiële rol in verschillende interne processen, maar ze hebben ook een aantal specifieke eigenschappen die ze onmisbaar maken voor een gezond brein. Ze bestrijden bijvoorbeeld symptomen als vergeetachtigheid en hersenmist, boosten je concentratie en houden je brein ook op latere leeftijd jong en gezond.

Supplementen

Hoewel vitamines en mineralen voor iedereen onmisbaar zijn, is de specifieke behoefte van ieder mens anders. Ieder brein is uniek en de opname van voedingsstoffen is ook sterk afhankelijk van onze spijsvertering en andere factoren zoals, leefstijl, genetica, dieet en meer. Daarom is het verstandig om aan te vullen met supplementen die afgestemd zijn op jouw behoefte. Maar wat is jouw behoefte? Wat doen die voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Welke supplementen heb jij nodig? Hoe herken je een goede kwaliteit? En hoe gebruik je ze?

Dit alles leer je tijdens de Brain Balance Boost: Vitamines, Mineralen & Supplementen. Op 30 september en 1 oktober 2023 geeft Kirsten Elsdijk deze tweedaagse training. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je eigen praktijk? Schrijf je dan snel in!

299
  • Kirsten Elsdijk
  • 10:00 - 17:00 uur
  • 30 september & 1 oktober 2023
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 299
  • Brain Food Lunch, snacks & drinks
  • Inclusief studiemap & materiaal

Wat leer je tijdens de 2-daagse training Vitamines, Mineralen en Supplementen:

Welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn.

Welke voedingsstoffen heb je allemaal nodig?

In welke hoeveelheden je deze nodig hebt.

Waarom alleen voeding helaas niet meer toereikend is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Hoe je het verschil ziet tussen ‘goede’ en ‘slechte’ supplementen.

Hoe je weet welke supplementen je wanneer in kunt zetten.

Wat leer je tijdens de 2-daagse training Vitamines, Mineralen en Supplementen:

Bekijk alle Boost trainingen

Vitamines, Mineralen & Supplementen

Er zijn plekken beschikbaar
Vitamines, Mineralen & Supplementen

Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt. Leer tijdens deze Brain Balance Boost alles over de specifieke behoefte van ieder mens. Wat is jouw basis behoefte? Wat doen voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Hoe herken je goede kwaliteit?

Grip op stress

Er zijn plekken beschikbaar
Grip op stress

Ontdek wat stress met jouw lichaam en brein doet en hoe je stress onder controle kunt krijgen. Leer de signalen van stress herkennen en ernstige gevolgen met klachten te voorkomen. Wanneer je te veel of te lang stress ervaart, kan stress je hele leven overnemen. Het beïnvloedt jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid. Denk aan: geheugenproblemen, hartkloppingen, slaapstoornissen, stemmingswisselingen en angst. Het kan je meesleuren in een neerwaartse spiraal die oneindig lijkt, waardoor relaties, werk en levensvreugde worden aangetast.

Ontspanning & meditatie

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Ontspanning & meditatie

Mediteren kun je op vele duizenden manieren doen. Het is iets wat je je brein aanleert, maar ook je lichaam. Beide zijn namelijk betrokken bij het meditatieproces. Is het makkelijk om het jezelf te leren mediteren? Nee, dit kan soms heel ongemakkelijk voelen. Het is per persoon verschillend hoe je erop reageert. Op 5 en 6 november 2023 geeft Patricia Lie-van Dijk een tweedaagse training over Ontspanning en Meditatie. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in!

Darmen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Darmen en je brein

Onze darmen zijn ook wel ons tweede brein, des te belangrijker wanneer je darmen naar behoren functioneren. Wanneer dit niet het geval is kan het leiden tot fysieke klachten als obstipatie, buikkramp en winderigheid. Om de communicatie tussen je darmen en het brein zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het noodzakelijk te weten wat je lijf hiervoor nodig heeft én wat je juist beter kunt laten.Leer meer over wat jouw darmen je vertellen.

Breathwork en je brein

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Breathwork en je brein

Voor een leven vol energie, geluk, balans en rust zijn veel facetten van belang. Van voeding tot beweging en van een goede nachtrust tot het reduceren van stress. De kracht van ademhaling is echter een tool die vaak wordt vergeten wanneer we het optimale uit ons leven willen halen. En dat is zonde, want met de juiste manier van ademhalen is het mogelijk jouw (brein)gezondheid een boost te geven. Deze tweedaagse training vindt plaats op 20 en 21 november 2023 in ons Brain Balance opleidingsinstituut in Rotterdam. Wil je meer leren over het belang van ademhaling, breathwork en trauma’s? Schrijf je dan snel in.

Hormonen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Hormonen en je brein

Wil jij meer rust en balans voor je brein? Dit start bij je hormonen. Je brein is namelijk een hormonale machine. Jouw hormonen en neurotransmitters bepalen hoe jij je voelt, functioneert, of je geheugen goed voor je werkt, hoe je energie is, hoe je slaapt, of je focus en flow hebt en hoe je in je vel zit.