Waarom goed gegrond zijn belangrijk is voor jouw relatie met geld

Leestijd 5 minuten
breinkennis

Tijdens mijn Holistic Finance Mentorships hamer ik altijd heel erg op ‘goed gegrond zijn’. Waarom? Omdat het letterlijk en figuurlijk de basis is van een mens.  

 

Je bent hier op deze aarde gekomen, in de tijdelijke vorm van een menselijk lichaam, om te doen wat jij mag doen. Net zoals bijvoorbeeld een boom heb ook jij een goede gronding nodig om stevig op deze aarde te kunnen staan. Het is namelijk niet alleen de zwaartekracht die jou als mens zal proberen in een horizontale houding te krijgen. Je ontvangt als mens ook continue ‘straling’ vanuit de maatschappij, jouw familiesysteem, jouw vrienden en kennissen en uit jouw omgeving welke jouw mate van gronding beïnvloedt. Straling in de vorm van projecties van de overtuigingen en normen en waarden van anderen.  

 

Deze zogenaamde straling uit jouw directe omgeving komt veelal vanuit een liefdevolle intentie, men heeft tenslotte het beste met jou voor. Maar dit wil niet zeggen dat het dienend en helpend voor jou is. Jouw hersenen worden door deze straling continue geprikkeld en geactiveerd als het gaat om belemmerende overtuigingen en negatieve gedachtes en dit maakt het ontzettend lastig om nog te voelen wat van jou is. Wat jou dient als mens of waar jij blij van wordt.   

 

Andermans normen en waarden

De straling drukt je in je horizontale as waardoor je gaat leven volgens de regels en normen en waarden welke andere mensen op jou projecteren. Veelal worden we als jonge kinderen al in de horizontale as geduwd en wordt de ruimte voor creativiteit, passie en talent al snel ontnomen. Het wordt je als kind ontzettend lastig gemaakt om overeind te komen en in je eigen kracht te gaan staan. Om vanuit je verticale, centrale as te gaan leven en te gaan doen wat jij op deze aarde mag doen en waar jouw hart echt blij van wordt. Hier heb je een goede gronding voor nodig, zie het als de wortels van een boom. Hoe groter en steviger de wortelstructuur, hoe lastiger het wordt om de boom om te duwen en horizontaal te krijgen. Kinderen hebben deze mate van gronding vaak nog niet, net zoals jonge bomen dit ook nog niet hebben.  

 

Aan het hebben van een goede gronding wordt naar mate je ouder wordt door niemand meer écht aandacht besteedt. Zonde, want het weerhoudt ons van het ervaren van meer zelfliefde. En dit weerhoudt de wereld ervan om een betere en mooiere plek te worden. Want als meer mensen meer zelfliefde gaan ervaren dan wordt deze wereld per definitie een mooiere plek.  

 

Wat is gronden eigenlijk?

Gronden wordt ook wel ‘aarden’ genoemd en betekent dat je je verbindt met je fysieke lichaam en met de aarde.  

 

Stel je voor dat je een energieveld hebt dat als een ei om je heen hangt. Jij zit in het middelpunt en je energieveld begint ergens onder je voeten. Als je niet goed gegrond bent, begint je energieveld pas bij je enkels of bij je knieën. Je bent dan niet helemaal aanwezig in je lichaam en je hebt geen stevige basis.  

 

Wanneer je goed gegrond bent dan ‘bewoon’ je je lichaam helemaal met je aandacht. Met je energie ben je verbonden met de aarde. Je bent hierdoor ook meer verbonden met het hier en nu. Als je in verbinding bent met je hele lichaam, kun je gemakkelijker afstand nemen van gedachten en emoties. Je komt uit je hoofd en in je lijf, piekert minder en staat steviger. En het gaat juist om dit stevig staan. Dit zorgt er namelijk voor dat je je lichaam beter kunt voelen. Ook kun je gemakkelijker bij jezelf blijven en je emoties makkelijker accepteren en doorleven. Daarnaast kun je meer en makkelijker vanuit je hart kunt leven. Je bent steviger, stabieler en meer in balans.  

 

Mensen die goed gegrond zijn en leven vanuit hun verticale as, zijn vaak krachtige mensen. Het zijn ook vaak de mensen die door andere mensen als arrogant of egoïstisch worden bestempeld. Dit zijn namelijk vaak mensen met een uitgesproken eigen mening, ze doen wat zij zelf willen, ze trekken zich niets aan van wat andere mensen vinden en ja, ze hebben vaak veel, of in ieder geval voor hen voldoende, geld. Het zijn mensen die opvallen en de frequentie van deze mensen is krachtig en vaak willen andere mensen dit eigenlijk gewoon ook. Met emoties zoals jaloezie en afgunst wordt de onmacht om zelf ook zo te leven vervolgens vaak weer op deze mensen geprojecteerd.  

 

Bovenstaande is iets wat zich grotendeels een meestal in het onderbewustzijn, in de hersenen, afspeelt. Daar waar alle belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten worden geproduceerd.  

 

Wat heeft dit met geld te maken?

Geld, en jouw ervaring van overvloed, is enkel een GEVOLG van écht leven vanuit gronding, vanuit je verticale as, vanuit je centrum, vanuit je hoogste potentieel. Vanuit vertrouwen, acceptatie & zelfliefde. 

 

Als jij volledig vanuit vertrouwen, acceptatie & zelfliefde leeft dan willen mensen hebben wat jij te bieden hebt. Of dit nou een product of dienst is, het maakt niet uit. Mensen kopen geen producten of diensten, mensen kopen energie. Energie om als mens in de juiste frequentie te komen. Mensen stemmen hierdoor af op een frequentie welke ze nodig hebben om verder te komen in hun leven op deze aarde. Energie welke ze willen voelen. Als jij als mens puur vanuit vertrouwen, acceptatie & zelfliefde leeft dan trek je de mensen aan die jij nodig hebt om weer verder te komen. Het gevolg is dat je kunt leven in overvloed en voldoende geld hebt om jouw leefstijl te bekostigen. Hier is geld namelijk voor bedoelt. Om ervaringen mee te kopen en deze te delen met jouw geliefden. Het is een middel en geen doel.

 

Het is niet voor niets zo dat mensen regelmatig zeggen als ze praten over een belangrijke beslissing en iets wat veel geld heeft gekost: “ja, het voelde zó goed”.

 

Dus als jij een leven in overvloed wilt ervaren, of financiële vrijheid, dan is het investeren in leven vanuit vertrouwen, acceptatie & zelfliefde de weg te bewandelen! Goed gegrond zijn is hierbij key.