Wat is Body Stress Release?

Leestijd 3 minuten
relax – stress

Kort gezegd is Body Stress Release (BSR) een opkomende gezondheidstechniek die steeds bekender wordt. Vooral bij mensen die op zoek zijn naar natuurlijke manieren om pijn te verlichten, stress te verminderen en gewoon lekkerder in hun vel te zitten. Want wist je dat ook de stress in je lichaam in verbinding staat met je hersenen? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Wat is Body Stress?

Het concept van ‘body stress’ verwijst naar alle spanning die je lichaam niet heeft kunnen loslaten en die zich daarom heeft vastgezet in je fysieke structuur, met name in de vorm van spierspanning. In deze moderne maatschappij ervaren veel mensen dagelijks stress, variërend van werk gerelateerde druk tot emotionele spanningen. Dit kan zich vervolgens uiten in fysieke klachten. Misschien heb jij hier ook wel eens last van? Stress op zichzelf is een natuurlijke reactie van je lichaam die je helpt om te overleven en vooruitgang te boeken. Maar als stress te lang aanhoudt of te heftig wordt, kan het juist tegen je gaan werken en zich dus vastzetten in je lichaam.

Communicatie tussen het lichaam en de hersenen

Een belangrijk aspect van Body Stress Release is het herstellen en verbeteren van de communicatie tussen je lichaam en je hersenen. Wanneer het niveau van overbelasting is bereikt, wordt de spanning in je lichaam opgeslagen in de dieperliggende spierlagen. Via automatische, beschermende reflexen spant het lichaam spieren en pezen aan. Hierdoor worden je zenuwbanen onder druk gezet en wordt de communicatie tussen je zenuwbanen en je hersenen geheel of gedeeltelijk belemmerd. De hersenen ontvangen dan geen signaal dat er iets mis is in je lichaam, dus onderneemt je brein geen actie om jou te helpen herstellen.

Holistische benadering

Body Stress Release is ontwikkeld als een holistische benadering van gezondheid, gericht op het vrijmaken van spanning en stress die zich in je lichaam heeft opgebouwd. Het richt zich niet op specifieke ziekten, aandoeningen of problemen, maar op de kracht van het lichaam als geheel. Het doel is om je lichaam in staat te stellen zijn eigen gezondheid en welzijn te herstellen en te behouden, op een natuurlijke en holistische manier.

BSR in de praktijk

Bij Body Stress Release gebruiken gecertificeerde behandelaars zachte, gerichte druk en specifieke technieken om vastzittende spanning in je spieren los te maken. Zo kunnen je zenuwen weer beter functioneren en kan je lichaam zijn natuurlijke balans terugvinden. Door je lichaam te helpen zichzelf te genezen, pakt Body Stress Release niet alleen de symptomen aan, maar ook de oorzaken van stress en spanning.

Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de reactie van het lichaam op stress. Met behulp van Body Stress Release kun je actief werken aan het loslaten van spanning en het herstellen van de natuurlijke balans van je lichaam. Het erkennen en behandelen van wat je lichaam vasthoudt, is een mooie stap naar een gezonder en meer gebalanceerd leven. 

Grip op Stress

Herken je de symptomen van stress en heb jij hier zelf ook weleens last van? Dan is onze tweedaagse boost ‘Grip op Stress’ echt iets voor jou. Om de regie over het leven weer terug te pakken en stress onder controle te krijgen, moet je weten hoe stress precies werkt. Tijdens deze training leer je wat stress nu precies doet met je lichaam en je brein en leer je meer over Stress Release. Ga naar huis met niet alleen waardevolle inzichten, maar ook praktische tools om stress en spanning aan te pakken.

 

Footer Grip op Stress training