Inspiratie sessie: Puberbrein

Duik woensdag 20 maart 2024 in het puberbrein tijdens een 3 uur durende inspiratiesessie.

Pubers… we willen ze vaak genoeg achter het behang plakken. Ze komen te laat, tonen nauwelijks interesse, zijn opstandig en zouden hun eigen hoofd vergeten als het niet vastzat. Waarom lijken pubers toch de hele opvoeding in één klap vergeten te zijn? En waarom hebben tegenwoordig zoveel jongeren last van mentale problemen en disbalans?

De antwoorden vinden we uiteraard in… het brein! Want het puberbrein werkt écht anders dan het kinder- of volwassen brein en maakt ontzettend veel veranderingen door. Tijdens een drie uur durende training neemt Brain Balance Coach Marijke Maatkamp je mee langs deze veranderingen. Dankzij onderzoeken van de afgelopen jaren weten we nu zoveel meer van wat er in het brein van pubers afspeelt en waarom ze zo ‘anders’ zijn.

Ben jij ouder, verzorger, coach, docent en wil jij graag meer weten over de werking van het puberbrein? Wil je leren hoe je meer begrip krijgt voor je puber en meer grip op hoe hij of zij zich gedraagt? Dan is deze inspiratiesessie zeker iets voor jou. Want ja, ondanks dat het soms kan lijken dat het echt niets meer uitmaakt wat je ook doet of zegt, jij bent een belangrijke schakel in zijn of haar ontwikkeling!

49
  • Marijke Maatkamp
  • 19:00 - 22:00 uur
  • 20 maart 2024
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 49
  • Brain Food snacks & drinks
  • Live sessie op kantoor

Tijdens deze training:

Uitleg over de algemene werking van het brein, verschillende hersengebieden en de samenwerking hiertussen

De ontwikkeling van de hersengebieden in de pubertijd en welke invloed dit heeft op gedrag en besluitvorming van pubers

Werking van neurale netwerken, programmeringen en het ontstaan van gedrag

Tips en tools hoe ouders/verzorgers pubers kunnen ondersteunen en motiveren

Tijdens deze training:

Het puberbrein

Geen enkel kind is hetzelfde. Net als dat jij een uniek persoon bent is ook elke puber uniek. Maar elk kind dat in de puberteit komt gaat zich anders gedragen dan je misschien gewend bent. Er gebeurt namelijk veel in het puberbrein, en we weten inmiddels dat het brein zich nog doorontwikkeld tot ongeveer het 27e levensjaar. Pubers kunnen heftig reageren, last hebben van hun emoties, ontzettend egoïstisch zijn, zich terug gaan trekken of overkomen alsof ze echt helemaal nergens meer geïnteresseerd in zijn.

Dat maakt het voor ouders, opvoeders of begeleiders soms lastig om mee om te gaan. Waar is dat kind gebleven die altijd zo meegaand, lief enthousiast of beleefd was, en komt het nog wel goed? Het kan soms lastig zijn dan nog de positieve kanten van de puber te zien waardoor je juist afstand neemt en het ‘laat maar het heeft toch geen zin’ effect ontstaat. ‘Ze zoeken het zelf maar uit’, denk je misschien wel eens. Maar juist hier ben jij als volwassene hard nodig, ook al voelt dat soms niet zo.

Daarnaast zal het je niet ontgaan zijn dat de mentale gezondheid van jongeren er slechter voor staat dan ooit:

82% van de jongeren heeft symptomen van een beginnende burn-out

50% van de mentale problemen begint voor het 14e levensjaar.

33% van de jongeren heeft het afgelopen jaar wel eens nagedacht om een einde te maken aan zijn/haar leven. 7% denkt hier heel vaak aan.

flexibel en weerbaar

De druk van de maatschappij drukt zwaar op de pubers en misschien voel jij dit zelf ook wel. Jij ziet jouw kind of leerlingen graag gelukkig en vraagt je misschien ook wel af wat deze druk die jij soms ook voelt, doet met hen. Juist door het brein beter te begrijpen krijg jij inzichten voor jezelf EN pubers om ervoor te zorgen dat hij of zij flexibeler en weerbaarder wordt en beter weet te dealen met de druk van de maatschappij. Midden in de chaos in het hoofd van de puber, kan jij degene zijn die weer structuur aan kan brengen, ondersteunen en richting geven. Dat zorgt voor meer rust en balans, voor jouwzelf en voor hen.

Voor wie is deze inspiratiesessie interressant?

  • Voor ouders of verzorgers met kinderen in de leeftijd van 10 tot 27 jaar
  • Voor iedereen die op welke manier dan ook met pubers werkt
  • Voor iedereen die geinterresseerd is in de werking van het puberbrein

Bekijk alle Boost trainingen

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!

Breathwork en je brein

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Breathwork en je brein

Voor een leven vol energie, geluk, balans en rust zijn veel facetten van belang. Van voeding tot beweging en van een goede nachtrust tot het reduceren van stress. De kracht van ademhaling is echter een tool die vaak wordt vergeten wanneer we het optimale uit ons leven willen halen. En dat is zonde, want met de juiste manier van ademhalen is het mogelijk jouw (brein)gezondheid een boost te geven. Deze tweedaagse training vindt plaats op 23 en 24 maart 2024 in ons Brain Balance opleidingsinstituut in Rotterdam. Wil je meer leren over het belang van ademhaling, breathwork en trauma’s? Schrijf je dan snel in.

Er zijn plekken beschikbaar

Grip op stress

Er zijn plekken beschikbaar
Grip op stress

Pak de regie over het leven terug en leer omgaan met stress. Een tweedaagse training over stressmanagement. Je leert wat er precies gebeurt in het brein en lichaam bij stress. En je gaat naar huis met diverse technieken, methoden en activiteiten om stress en spanning in het lichaam en de geest te verminderen of los te laten. Voor jezelf of voor de mensen in jouw (werk-)omgeving. Bekijk het volledige programma snel.

 

Er zijn plekken beschikbaar

Het puberbrein

Er zijn plekken beschikbaar
Het puberbrein

Heb jij soms het gevoel een andere taal te spreken dan jouw puber? Ben je af en toe bang de connectie met je kind kwijt te raken en denk je meer dan eens ‘doe ik het wel goed?’. Brain Balance Coach Marijke Maatkamp neemt je een dag lang mee door het puberbrein – want ja, die is écht anders dan die van volwassenen.

Er zijn plekken beschikbaar

Vitamines, Mineralen & Supplementen

Er zijn plekken beschikbaar
Vitamines, Mineralen & Supplementen

Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt. Leer tijdens deze Brain Balance Boost alles over de specifieke behoefte van ieder mens. Wat is jouw basis behoefte? Wat doen voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Hoe herken je goede kwaliteit?

Er zijn plekken beschikbaar

Ontspanning & meditatie

Er zijn plekken beschikbaar
Ontspanning & meditatie

Mediteren kun je op vele duizenden manieren doen. Het is iets wat je je brein aanleert, maar ook je lichaam. Beide zijn namelijk betrokken bij het meditatieproces. Is het makkelijk om het jezelf te leren mediteren? Nee, dit kan soms heel ongemakkelijk voelen. Het is per persoon verschillend hoe je erop reageert. Op 1 en 2 juni 2024 geeft Patricia Lie-van Dijk een tweedaagse training over Ontspanning en Meditatie. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in!

Er zijn plekken beschikbaar

Darmen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Darmen en je brein

Onze darmen zijn ook wel ons tweede brein, des te belangrijker wanneer je darmen naar behoren functioneren. Wanneer dit niet het geval is kan het leiden tot fysieke klachten als obstipatie, buikkramp en winderigheid. Om de communicatie tussen je darmen en het brein zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het noodzakelijk te weten wat je lijf hiervoor nodig heeft én wat je juist beter kunt laten.Leer meer over wat jouw darmen je vertellen.

Er zijn plekken beschikbaar

Hormonen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Hormonen en je brein

Leer jouw hormonale disbalans te herstellen tijdens de tweedaagse training van Ginny Chamorro en kom weer lekker in jouw vel te zitten.

Er zijn plekken beschikbaar

Burn-out

Er zijn plekken beschikbaar
Burn-out

Burn-outklachten zitten in je lichaam: je slaapt slechter, bent moe, hebt fysieke klachten als hoofdpijn en spierpijn, depressieve klachten, darmproblemen, menstruatieproblemen en meer. Hoe pak je deze klachten aan, en hoe kun je werken aan je mindset en individuele valkuilen? De training geeft veel informatie en praktische handvaten om meteen in het dagelijks leven in te zetten. De dagen zijn daarom zinvol voor iedereen die een burn-out wil begrijpen, voorkomen, of bezig is met het herstel.

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je vragen of ben je benieuwd of deze training voor jou geschikt is? Neem contact met ons op. We helpen je graag persoonlijk telefonisch verder.