Inspiratie sessie: Breathwork

Ontdek de transformerende kracht van ademwerk tijdens onze nieuwste Brain Balance Inspiratie Sessie: Breathwork. Onze Breathwork sessie helpt je om stress en spanning los te laten en je algehele welzijn te verhogen. Of je nu zoekt naar fysieke, mentale of emotionele heling, Nanda Coenen begeleidt jou in een veilige omgeving om de kracht van ademen te ervaren.

Tijdens de Breathwork sessie onderga je verschillende ademhalingstechnieken. Alle ademtechnieken zijn gericht op het reguleren en veranderen van de ademhaling om verschillende effecten te bereiken. Op die manier kun je een diepere verbinding creëren met je lichaam en geest en ervaar je uiteindelijk meer balans, rust en helderheid in je leven.

Houd onze pagina goed in de gaten voor de eerstvolgende startdata. Op 20 & 21 november organiseren wij ook de tweedaagse training Breathwork en je Brein.

*Disclaimer: Wanneer je zwanger bent, specifieke medicijnen gebruikt, een hoge bloeddruk hebt, hartproblemen of bijvoorbeeld last hebt van psychoses overleggen we eerst met jou om te kijken of deze inspiratie sessie voor jou geschikt is. Neem hiervoor contact met ons op via info@brainbalanceinstituut.com.

 

79
 • Nanda Coenen
 • 19:00 - 22:00 uur
 • Data volgt
 • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
 • 79
 • Brain Food Snacks & Drinks
 • Inclusief matras, deken en oogmasker tijdens sessie

Wat doet Breathwork voor je?

Het vermindert stress

Het verbetert je focus

Het verhoogt je bewustzijn

Het verbetert je fysieke gezondheid

Het maakt (emotionele) heling mogelijk

Het verhoogt je energie

Het zorgt voor spirituele groei

Wat doet Breathwork voor je?

Breathwork en je brein

Voor een leven vol energie, geluk, balans en rust zijn veel facetten van belang. Van voeding tot beweging en van een goede nachtrust tot het reduceren van stress. De kracht van ademhaling is echter een tool die vaak wordt vergeten wanneer we het optimale uit ons leven willen halen. En dat is zonde, want met de juiste manier van ademhalen is het mogelijk jouw breingezondheid een boost te geven.

Breathwork heeft namelijk een hele sterke relatie met jouw brein. Met Breathwork beïnvloed je, je brein op meerdere manieren waardoor je verschillende emotionele en fysieke reacties kunt oproepen. Eén van deze manieren is de verhoogde zuurstoftoevoer die ontstaat met ademwerk. Dit kan zorgen voor een gevoel van helderheid en alertheid en een verbetering van concentratie en creativiteit.

Ook activeert ademwerk het parasympatische zenuwstelsel, het deel dat jouw lichaam en geest helpt te ontspannen. Hierdoor kan Breathwork je helpen om stress en angst te verminderen en heeft het een positief effect op je stemming en algehele welzijn.

Daarnaast kunnen bepaalde ademhalingstechnieken, zoals de Verbonden Adem, je helpen bij het reguleren van emoties. Dit maakt dat een Breathwork sessie kan bijdragen aan een emotionele heling.

Ervaar het zelf 

Wil jij een Breathwork groepssessie ervaren onder de begeleiding van één van onze gekwalificeerde trainers? Meld je dan nu aan voor de Brain Balance Inspiratie Sessie: Breathwork, welke plaatsvindt op donderdagavond 28 september 2023 in Rotterdam.

*Disclaimer: Wanneer je zwanger bent, specifieke medicijnen gebruikt, een hoge bloeddruk hebt, hartproblemen of bijvoorbeeld last hebt van psychoses overleggen we eerst met jou om te kijken of deze training voor jou geschikt is. Neem hiervoor contact met ons op via info@brainbalanceinstituut.com.

Wil je meer dan enkel een Breathwork sessie ervaren? Bekijk dan ook onze tweedaagse training Breathwork & je brein. Tijdens deze training leer je alles over de effecten van ademhaling, de connectie tussen breathwork en je brein, spieren, immuunsysteem en trauma’s én train je met diverse ademhalingsoefeningen.

Verbonden Adem

Eén van de ademhalingstechnieken die je tijdens de Breathwork sessie ondergaat is de Verbonden Adem. De Verbonden Adem is een krachtige ademhalingstechniek die gebaseerd is op een diepe, ritmische ademhaling zonder pauzes tussen de in- en uitademing.

Deze ademtechniek kun je op verschillende manier ervaren:

 • De Verbonden Ademhaling kan zorgen voor een verhoogde energie in het lichaam. Dit kan zich uiten in tintelingen, een warm gevoel of spierspanning.
 • Een Verbonden Ademhaling kan zorgen voor een emotionele ontlading. Je kunt hierdoor gaan huilen, lachen of andere emoties ervaren die je had weggestopt.
 • De Verbonden Adem kan leiden tot een gevoel van kalmte en sereniteit.
 • De Verbonden Ademhaling kan zorgen voor een verhoogd bewustzijn van jezelf en je omgeving. Dit kan jou een gevoel van helderheid en inzicht geven.

Het is belangrijk om je te realiseren dat iedereen anders reageert op de Verbonden Adem. Er zijn verschillende factoren die jouw ervaring beïnvloeden, zoals je huidige gemoedstoestand en de omgeving waarin de sessie plaatsvindt.

Zelf een keer de kracht van de Verbonden Adem ervaren? Schrijf je in voor Breathwork sessie bij ons op locatie in Rotterdam.

Bekijk alle Boost trainingen

Vitamines, Mineralen & Supplementen

Er zijn plekken beschikbaar
Vitamines, Mineralen & Supplementen

Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt. Leer tijdens deze Brain Balance Boost alles over de specifieke behoefte van ieder mens. Wat is jouw basis behoefte? Wat doen voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Hoe herken je goede kwaliteit?

Grip op stress

Er zijn plekken beschikbaar
Grip op stress

Ontdek wat stress met jouw lichaam en brein doet en hoe je stress onder controle kunt krijgen. Leer de signalen van stress herkennen en ernstige gevolgen met klachten te voorkomen. Wanneer je te veel of te lang stress ervaart, kan stress je hele leven overnemen. Het beïnvloedt jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid. Denk aan: geheugenproblemen, hartkloppingen, slaapstoornissen, stemmingswisselingen en angst. Het kan je meesleuren in een neerwaartse spiraal die oneindig lijkt, waardoor relaties, werk en levensvreugde worden aangetast.

Ontspanning & meditatie

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Ontspanning & meditatie

Mediteren kun je op vele duizenden manieren doen. Het is iets wat je je brein aanleert, maar ook je lichaam. Beide zijn namelijk betrokken bij het meditatieproces. Is het makkelijk om het jezelf te leren mediteren? Nee, dit kan soms heel ongemakkelijk voelen. Het is per persoon verschillend hoe je erop reageert. Op 5 en 6 november 2023 geeft Patricia Lie-van Dijk een tweedaagse training over Ontspanning en Meditatie. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in!

Darmen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Darmen en je brein

Onze darmen zijn ook wel ons tweede brein, des te belangrijker wanneer je darmen naar behoren functioneren. Wanneer dit niet het geval is kan het leiden tot fysieke klachten als obstipatie, buikkramp en winderigheid. Om de communicatie tussen je darmen en het brein zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het noodzakelijk te weten wat je lijf hiervoor nodig heeft én wat je juist beter kunt laten.Leer meer over wat jouw darmen je vertellen.

Breathwork en je brein

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Breathwork en je brein

Voor een leven vol energie, geluk, balans en rust zijn veel facetten van belang. Van voeding tot beweging en van een goede nachtrust tot het reduceren van stress. De kracht van ademhaling is echter een tool die vaak wordt vergeten wanneer we het optimale uit ons leven willen halen. En dat is zonde, want met de juiste manier van ademhalen is het mogelijk jouw (brein)gezondheid een boost te geven. Deze tweedaagse training vindt plaats op 20 en 21 november 2023 in ons Brain Balance opleidingsinstituut in Rotterdam. Wil je meer leren over het belang van ademhaling, breathwork en trauma’s? Schrijf je dan snel in.

Hormonen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Hormonen en je brein

Wil jij meer rust en balans voor je brein? Dit start bij je hormonen. Je brein is namelijk een hormonale machine. Jouw hormonen en neurotransmitters bepalen hoe jij je voelt, functioneert, of je geheugen goed voor je werkt, hoe je energie is, hoe je slaapt, of je focus en flow hebt en hoe je in je vel zit.